[:en]Dnevnik on Promarket[:sl]Dnevnik na Promarketu: družbeno odgovorni in spletno mobilni [:]

[:sl]Na okrogli mizi, ki jo v četrtek, 19. februarja v okviru sejma in kongresa Promarket na temo družbene odgovornosti organizira Zbornica za odnose z javnostmi, bo sodelovala tudi Saša Mrak, vodja oddelka za odnose z javnostmi na Dnevniku. Tematika odgovornosti slovenskih podjetij se namreč tesno povezuj z izborom najboljših slovenskih zaposlovalcev Zlata nit (predstavitev izbora si oglejte med gradivi v Promarketovi konferenčni mapi), ki je v teh dneh v zaključni fazi, saj bodo na svečani razglasitvi 5. mara slovenski javnosti predstavljena najboljša slovenska podjetja z vidika zaposlovanja in odnosa do zaposlenih. Direktor razvojnega in tehničnega področja Aleksander Bratina bo na okrogli mizi »Brezplačniki vs. plačniki« govoril o dilemah, s katerimi se srečujemo na trgu resnega dnevnoinformativnega časopisja – tudi v luči spletnega portala m.Dnevnik.si za mobilnike.

Zlata nit

Časnik Dnevnik želi v okviru medijsko-raziskovalnega projekta Zlata nit s promocijo najboljših praks na področju zaposlovanja vplivati na bolj dinamičen razvoj delovnih mest ter prispevati k večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. V prvem izboru najboljših zaposlovalcev (Zlata nit 2007) so zmagali Microsoft, d. o. o., Halcom, d. d. in Krka, d. d., posebni priznanji pa sta prejela še Trimo, d. d., (za inovativnost) in Elektronček, d. d. (med gazelami).

Letošnja Zlata nit – izbor najboljših zaposlovalcev med malimi, srednje velikimi in velikimi podjetji, poteka od septembra 2008 do marca 2009. V teku izbora je bila oblikovana lestvica 101 najboljšega zaposlovalca, ki je bila v prvi polovici januarja 2009 objavljena v časniku Dnevnik. Sledila je objava imen 21 finalistov v omenjenih kategorijah, javna razglasitev zmagovalcev s podelitvijo priznanj pa bo 5. marca 2009.

Za sodelovanje v raziskavi se je letos odločilo 117 podjetij, s čimer smo se močno približali lanskoletnemu številu sodelujočih, na seznam 101 najboljšega zaposlovalca pa se je uvrstilo 47 malih (do 50 zaposlenih), 33 srednje velikih (od 50 do 250) in 21 velikih podjetij (več kot 250 zaposlenih). Glavna merila za uvrstitev podjetij so (poleg uspešnosti poslovanja, ki prinaša 20 odstotkov končne ocene) izsledki raziskave, ki jo raziskovalni center opravi med zaposlenimi v sodelujočih podjetjih. Vprašalnik se osredotoča na šest področij: 1. temeljni odnos med podjetjem in zaposlenim; 2. vloga in kakovost dela posameznika v podjetju; 3. značilnosti organizacijske kulture in klime ter medsebojnih odnosov; 4. podjetnost in inovativnost; 5. kakovost delovnega okolja; in 6. osebna rast in razvoj. V letošnji raziskavi Zlata nit je sodelovalo kar 7783 zaposlenih.

Spletni portal m.Dnevnik.si za mobilnike

Uredništvo spletnega portala Dnevnik.si je pred kratkim prilagodilo Dnevnikovo spletno stran tudi za uporabo na prenosnih telefonih. Bralci lahko do Dnevnikovih vsebin dostopajo na vsakem koraku, če v svoj prenosni telefon vpišejo naslov m.dnevnik.si, pri čemer mobilni portal pri prikazu na prenosnem telefonu upošteva velikost zaslona in druge omejitve, povezane s prenosom podatkov. Na mobilnem portalu m.dnevnik.si se nenehno osvežujejo zadnje novice, vsebine Poslovnega Dnevnika in tiskane izdaje ter prispevki o zdravju in zabavi.

Dnevnik.si je z mobilnim portalom vzpostavil nov del infrastrukture za dostopnost spletnih vsebin, s čimer želimo povečati obisk spletnih strani Dnevnika, vendar ne na račun rednih bralcev tiskanih edicij. Mobilni Dnevnik bomo še nadgrajevali.

[:]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.