[:sl]Krajši čas od zamisli do tiskovin[:]

[:sl]digitalni-tiskSe tudi vi večkrat znajdete v zadregi, ko želite v zelo kratkem času natisniti željeno tiskovino? Če ne gre za večje količine izvodov je preprosta in predvsem hitra rešitev digitalni tisk, ki nam omogoča hitro izdelavo in nižje stroške pri tisku manjših naklad (do 1000 kosov).

Z digitalnim tiskom niste omejeni na minimalno ekonomično količino tiskovin, ampak si jih natisnete takrat, ko jih potrebujete, saj so stroški tiska na enoto enaki ne glede na količino.[:][:sl]

Ljudje radi slišimo, da nas kdo naslovi po imenu, zato je prednost pri digitalnem tisku ta, da je lahko določena tiskovina tudi povsem personalizirana, kar pa preverjeno poveča odzivnost na direktno pošto.

Čeprav se tehnologija digitalnega tiska hitro razvija in je že primerljiva s klasičnim tiskom, njena kakovost še vedno zaostaja za klasično tehniko. Zato odločitev za digitalni tisk sprejmite predvsem kadar dokoment ne vsebuje veliko grafičnih elementov, tiskovino pa potrebujete v zelo kratkem času. Pri digitalnem tisku odpadejo daljše priprave in izdelava filmov, s tem pa je povezan tudi prihranek pri stroških. Poleg tega vam zaradi hitre izdelave ni potrebno naročati večjih količin, s tem pa se izognete tveganju, da bi tiskovine zastarele in postale neuporabne. Preprosto jih naročite takrat, ko jih potrebujete.

Enostavno do obstojnih zunanjih transparentov

Profesionalni stroji omogočajo tisk na večje površine in različne materiale, tudi na cerado (transparenti). Omejitev je le v širino do 160 cm, medtem ko je dolžina praktično omejena le na dolžino navitja medija (cca 50 m). Gre za novejšo dobo tehnike tiskanja, saj se uporablja šele nekaj let, njegova prednost pa je predvsem v solventnih barvilih, ki so obstojna tudi pri zunanji uporabi. Material oziroma medij, ki ga uporabimo pri solventnem tisku je lahko posebna samolepilna folija ali papir, ki pa mora imeti na površini poseben nanos za vpijanje barvil, ceradno platno, tekstilno platno, … Kvaliteta tiska je zelo visoka, saj omogoča ločljivost do 1440 dpi. Obstojnost solventnega tiska pri zunanji uporabi ocenjujejo do 3 leta, zato vam ni potrebno dodatno zaščititi materialov pred zunanjihimi vremenskimi in mehanskimi vplivi.

Tehniko digitalnega solventnega tiska pa lahko uporabite za:

  • izdelavo velikih jumbo plakatov in transparentov,
  • izdelavo ceradnih platen za transportna vozila,
  • tisk na prosojne materiale za svetlobne table,
  • izdelavo zastav,
  • nalepk za embalažo, označevanje, okenske površine,
  • nalepke za avtomobilske grafike,
  • foto-tapete …
[:]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.