Na Facebooku v povprečju prebijemo 6,3 ur dnevno

Prodor Facebooka je v decembru 2011 dosegal 55 % internetnih uporabnikov po vsem svetu, kar je za 43 % več kot leta 2007 (raziskava comScore Data Mine).

Po vseh regijah sveta se je Facebook v zadnjih petih letih dramatično povzpel. Čeprav se je naraščanje v ZDA in Evropi nekoliko umirilo v letu 2011, pa v drugih regijah, kot sta Latinska Amerika in na Bližnjem vzhodu in Afriki, še vedno privablja veliko število novih uporabnikov. Kar nakazuje na to, da čeprav Facebook dosega že eno polovico vseh internetnih uporabnikov po svetu, število privržencev še vedno narašča.Največji prodor Facebooka je opaziti v Latinski Ameriki: 84,1% internetnih uporabnikov že uporablja Facebook, v primerjavi z 6,4% v letu 2007.
Najmanjše naraščanje pa je na azijskem Pacifiku, ki dosega 25,3% vseh internetih uporabnikov, kar je za 4,4% več od leta 2007.

Poleg tega, da Facebook privablja ogromno število ljudi, je tudi najbolj priljubljeno socialno omrežje, kar prikazuje tudi druga raziskava podjetja comScore.

V povprečju so uporabniki v oktobru 2011 prebili na Facebooku 6,3 ur, kar je 40 % več kot leto prej, kot drugo uvrščeno priljubljeno socialno omrežje je ruski Odnoklassniki, kjer so uporabniki v povprečju preživeli 6 ur svojega časa, kar je 36 % več kot leta 2010.Slovenska infografika o Facebooku žal ne prikazuje povprečnega časa, ki ga prebijemo dnevno na Facebooku. Vseeno pa morda ta številka vseeno ni tako visoka kot v svetovnem merilu, ali menite drugače?


Vir: www.marketingprofs.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.