[:en]Online video growth[:sl]Spletni video vedno bolj pomemben[:]

[:sl]Spletni video je bil v lanskem letu zmagovalec v ZDA po rasti, kaže analiza priljubljenosti spleta, ki jo je objavil portal emarketer.com. Samo v novembru so si Američani ogledali 12,7 milijard spletnih videov, kar je za tretjino več kot leto prej. Kar 146 milijonov ameriških deskarjev na internetu si je v povprečju novembra ogledalo 87 filmčkov. S tem je spletni video [:en]Online video is a big winner in USA, shows data about Internet usage in year 2008, according to emarketer.com. USA citizens watched 12,7 billion online movies in November, that’s one third more than a year before. More than 146 million US Internet users watched on average of 87 videos per viewer in November. That’s 77% of the total US Internet audience. eMarketer estimates that percentage will rise to 88% by 2012. For marketers, this growth raises the ques[:][:sl]zajel 77 odstotkov spletnega občinstva. Za leto 2012 napovedujejo, da bo ta številka narasla na 88 odstotkov. Za tržnike je le vprašanje, kako rast ogledov unovčiti.

Največ obiskovalcev med slovenskimi stranmi ima po zadnji Mossovi meritvi obiskanosti portal 24ur.com, ki ima veliko video vsebine. Od 29. 9. do 26. 10. 2008 so imeli 810.500 različnih obiskovalcev in 75 milijonov prikazov. Dosegli so 42% slovenske populacije s starostjo med 10 in 75 let.

Po tej meritvi je Vest.si, spletni portal z zabavnim podajanjem novic in komentarjev, pristal na 37. mestu. Njihov doseg v istem obdobju je bil 67 tisoč obiskovalcev in 650 tisoč prikazov.

Pričakovati je nadaljnjo rast spletnega videa tudi v Sloveniji, s tem pa tudi da bodo več sredstev za oglaševanje na teh straneh namenili oglaševalci.[:en]tion of how much online video can be used for advertising.
Most visited Slovenian web page is 24ur.com, which uses many online videos. According to Moss, they had  810.500 different visitors in October and 75 million views. This web page reached  42% of Slovenian population in age between 10 and 75.
Vest.si is Slovenian web page which uses online video for showing funny content. They finished on 37th place this year with 67 thousands of visitors and 650 thousands of views in October.[:][:sl][:][:sl][:]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.