Starbucks zbira sredstva za nove zaposlitvene možnosti

Največji prodajalec kave bo kmalu začel z zbiranjem donacij za pospeševanje odpiranja novih delovnih mest v ZDA.

S 1. novembrom bo Starbuck začel z zbiranjem sredstev preko spleta in v nekaterih svojih lokalih, v sodelovanju z mrežo »Opportunity Finance«, ki zagotavlja posojila za podjetja, preko projekta »Create Jobs for USA«.

»Zbrali bomo milijone dolarjev«, pravi glavni izvršni direktor Sturbucksa, Howard Schultz. »Želimo, da Američani pomagajo Američanom in ne bomo čakali na Washington.«.

Starbucks bo odprl vsaj 200 novih kavarn in prenovil okoli 1700 lokacij v ZDA, kar bo ustvarilo več kot 2.000 delovnih mest v tem poslovnem letu. »Poslovni voditelji stopimo skupaj in obnovimo stopnjo zaupanja z vlaganjem v gospodarstvo in ustvarjanjem zaposlitvenih možnosti«.

Mala podjetja
Sredstva se bodo zbirala v posebnemu skladu pri »Opportunity Finance Network« in bodo razdeljena na 180 razvojnih finančnih skupnosti, ki zagotavljajo posojila za mala podjetja po vsej državi. Starbuck je v sklad daroval 5 milijonov dolarjev.

Višino sredstev in število ustvarjenih delovnih mest bomo lahko spremljali na spletni strani www.createjobsforusa.org. Donatorji, ki bodo namenili vsaj 5 dolarjev, bodo prejeli simbolično rdeče, belo in modro zapestnico, z besedami »indivisible«. V ZDA je trenutno 10.900 Starbucksovih kavarn in 6800 kavarn bo sodelovalo pri zbiranju sredstev.

»Poslovno leto 2012 bo v Starbucksu prežeto z močnimi inovacijami v vseh kategorijah«, pravi Schultz. »Hrana bo imela pomembno vlogo pri tem«.

Vir: www.businessweek.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.