Ste se naveličali klasičnih prezentacij?

Vsi poznamo klasične prezentacije pripravljene v Powerpointu in ostalih orodjih. Osnova je pravokotnik, na katerega predavatelji vnesejo teksti, tisti bolj kreativni dodajo še kakšno sliko in učinke, ki naredijo prezentacijo bolj zanimivo.

S pomočjo Powerpointa in podobnih programov je možno narest zelo zanimive prezentacije a pri tem ste omejeni na obliko pravokotnika.

Veliko več omogoča Prezi. Gre za online urejevalnik prezentacij. Omogoča vam bistveno več kot klasični programi za prezentacije, saj delate na veliki ploskvi, kamor postavite svoje vsebine. Tekom prezentacije se sprehajate po njih s klikom.

V Preziju so najbolj zanimive možnosti postavitve in sprehajanja po vsebinah. Določene vsebine lahko naredite velike, spet druge majhne. Prezi pa bo ob prikazu vsebino pomanjšal ali povečal in umestil v velikost ene strani diapozitiva.

Vnesete lahko tekst, slike, videoposnetke in seveda tudi druge vsebine.

Ker pa slika pove več kot 672 besed in video več kot 23 slik najbolje, da si ogledate kaj Prezi omogoča:

In kako lahko izgledajo vaše prezentacije če ste vsaj malo kreativni (ob tem da lahko vanjo uvozite tudi obstoječe Powerpoint diapozitive):

Svoj Prezi si naredite na spletni strani www.prezi.com. Vpišete se lahko tudi s Facebook uporabniškim imenom.

Kljub še tako dobri tehnologiji pa upoštevajte to, da morate biti za dobro prezentacijo dobro pripravljeni, govoriti glasno in jasno. Nikakor pa se ne skrijte za govorniški oder ampak stopite pred svojo publiko in zmagajte!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.