Top 10 poslovnih idej leta 2012

Portal Springwise je objavil 10 najnovejših poslovnih idej, ki so bile plod podjetniškega navdiha v letu 2012. Ideje so iz vsega sveta in ponujajo namige, kakšne novosti lahko pričakujemo v letošnjem letu.

 1. Termodinamični kamni – ohranjajo idealno temperaturo kave
  Vedno smo veseli, ko vidimo odmerek resnično nove inovacije izdelkov, ta Ameriška ideja nas prepriča s preprostostjo in eleganco rešitve. Namen kamnov je, da pomagajo ohraniti kavo na idealni temperaturi. Potopite jih v vroče napitke – da jih najprej ohladijo, nato pa ogrevajo, da ohranijo temperaturo. Kamni so že naprodaj preko spleta.
 2. Čisto sežiganje na biogoriva
  Videli smo veliko družbeno odgovornih podjetij, ki nudijo navdih za leto 2012. Inyenyeri je eden od njih, ki uporablja inovativen model za zagotavljanje ogrevanja z nizkimi stroški, predvsem za ljudi v stiski. To naj bi bila tudi alternativa onesnaževanju in uničevanju gozdov.
 3. Aplikacija za voznike
  V Bostonu se soočajo s problemom lukenj na cesti, zato so v sodelovanju z lokalnim profesorjem razvili aplikacijo, ki deluje na senzorje pametnih telefonov. Tako telefon samodejno poroča  o luknjah na cesti med vožnjo po ulicah.
 4. Nova pisava za bralce z disleksijo
  Nizozemski studio je ustvaril tipografijo, ki jo lahko berejo ljudje z disleksijo enostavneje, z manj napakami. Ob upoštevanju, da se pri disleksijo črke ponavadi vrtijo in pomešajo, tipografija vključuje številne funkcije za odpravo teh težav.
 5. 10 minimalističnih kosov garderobe za celo leto
  Malezijska blagovna znamka oblačil ULTRA je ponudila 10 kosov ženske garderobe, ki jo lahko kombinirate in imate dovolj obleke za celo leto. Vključuje 3-v-1 plašč, ki se na primer spremeni tako v srajco kot krilo. Seveda vse z namenom, da ohranjamo naravo.
 6. Mobilna aplikacija za odkrivanje kožnega raka
  Med velikim izborom aplikacij pametnih telefonov je še posebej navdušujoče videti tehnologijo, ki se uporablja kot medicinski pripomoček. Skin Scan je aplikacija, ki se uporablja za analizo in spremljanje kožnih znamenj, tako, da uporabnika hitro opozori na morebitne spremembe, ki bi lahko bile nevarne za nastanek kožnega raka.
 7. Paket za vrtnarjenje doma
  Paleta izdelkov za preoblikovanje mestnih površin za lažje vrtnarjenje je vse večje, saj se mesta širijo, kar je velik tržni potencial za inovacije. »Vrtnari sam« (ang. Grow Your Own) paket iz Velike Britanije vsebuje ekološka semena za pridelavo zelenjave doma.
 8. Uporabniki iPhonov so plačani za manjša opravila
  Zelo uporabna aplikacija Roamler iz Nizozemske omogoča podjetjem ustvarjenje instant delovne sile na zahtevo. Na osnovi lokacije poiščejo ljudi, ki v zameno za delo zaslužijo med 2 in 4 EUR, odvisno od zahtevnosti naloge.
 9. Mehiško nogometno ekipo upravljajo navijači
  Nogometna ekipa Murcielagos FC ima popolnoma inovativen pristop pri sprejemanju odločitev brez trenerja, ampak imajo ukaze s strani navijačev. Navijači glasujejo preko spleta ali SMS sporočil o igri in taktiki, izbiri igralca in zamenjavi igralcev. Lahko celo glasujejo kateri igralec bo nagrajen.
 10. Slikajte račun in plačajte
  Z namenom, da bi bilo bančno poslovanje bolj udobno je danska banka omogočila potrošnikom, da so fotografirali svoj račun in nato preprosto kliknili za plačilo. Tako jim ni potrebno vnašati svojih podatkov, ampak za to uporabljajo kar vgrajeno kamero telefona.

Lepo je videti, da velike blagovne znamke ponujajo kreativne rešitve za svoje stranke, kar je tudi pokazatelj, da ima inovativnost potencial za preoblikovanje vseh podjetij v letu 2012.

 

Vir: www.springwise.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.