Užitne QR kode z osebnimi sporočili

Nemško podjetje Qkies združuje QR kode in piškotke za ustvarjanje personaliziranih osebnih sporočil.

V zadnjih mesecih smo videli QR kode za različne namene, od pomoči pri učinkovitem vodenju konferenc, do majic, ki se povezujejo z mp3 datotekami. Tokrat pa nemško podjetje Qkies ponuja užitne QR kode za ustvarjanje personaliziranih sporočil na piškotkih.

Projekt Qkies je plod sodelovanja nemškega trgovca hrane Juchem Gruppe in nemškega raziskovalnega centra za umetno inteligenco DFKI. Gre za igrivo alternativo različnim stvarem, kot na primer vabilom na dogodke ali poslovnim vizitkam. Piškoti Qkies so na voljo na spletni strani za 6,90 EUR/škatlo s katero ustvarite 20 piškotkov. Potrošniki spečejo piškotke, preden jih okrasijo s priloženimi QR kodami, ki so natisnjene na užitnem papirju. Prejemnik piškota skenira QR kodo na preko svojega mobilnika in je preusmerjen bodisi na video, fotografijo ali osebno spletno stran, ki vsebuje določeno sporočilo pošiljatelja.

Uporaba QR kod je neizmerno široka, in vprašanje je za kakšen namen bomo v prihodnje uporabljali to multi-funkcionalno QR kodo?


Vir: www.springwise.com

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.