V Braziliji knjige prodajajo prek avtomatov

Si predstavljate, da za knjigo odštejete kolikor denarja želite? V Braziliji je to možno in to prek prodajnih avtomatov.

Brazilsko podjetje 24 x 7 Cultural je dalo pobudo, da uporabniki sami izberejo ceno, ki so jo pripravljeni plačati za knjige v prodajnih avtomatih, ki se nahajajo na postajah podzemne železnice.

Podjetje ima že utečeno prakso prodajanja knjig prek prodajnih avtomatov na postajah in ostalih lokacijah. Zajemajo široko paleto knjig po zvrsteh, njihove cene pa so običajno 5 BRL (kar znaša okoli 2,20 EUR). Decembra pa so se odločili, da bodo testirali program, kjer lahko uporabniki odločijo za koliko želijo kupiti knjige, ki se prodajajo na ta način. Glede na uspeh, bodo program še razširili. Zanimivo je, da avtomati sprejemajo le bankovce, zato je najmanjša vrednost lahko 2 BRL (kar znaša 0,88 EUR). Po mnenju brazilskega blogarja, Marcela Duarte, se je prodaja na avtomatih že sedaj več kot podvojila, v nekaj več kot mesecu dni, od kar so uvedli nov program. Čeprav je večina kupcev v resnici plačala najmanjšo vrednost.

Ali imajo potrošniki radi vajeti v svojih rokah? Brez dvoma – in morda celo bolj pri cenah kot kjerkoli drugje. Ideja za navdih!


Vir: www.springwise.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.