Vse, kar morate vedeti o Pinterestu

Tudi, če niste ljubitelji socialnih omrežjih, ste gotovo zasledili famozno novico o vse bolj priljubljenem Pinterestu. Za tiste, ki ga ne poznate – predstavljajte si, kot da združili Flickr in Twitter, deljenje slik in funkcionalnosti družabnega omrežja. Uporabniki lahko naložite in delite slike z mrežo več kot 10 milijonov ljudi in spremljate dejavnosti svojih prijateljev ter ostalih.

Lahko bi rekli, da smo v dobi pretirane uporabe socialnih omrežjih. Obdani s Facebookom, Twitterjem, Google+ itd., zato je rast uporabnikov na Pinterestu neverjetna. Gotovo ste radovedni kaj se dogaja v zakulisju. Kakšna je stopnja rasti? Kakšni so demografski podatki uporabnikov? Marketing?

Vprašanja se nikoli ne končajo, predvsem zato, ker je Pinterest prišel nepričakovano in spreobrnil celoten model socialnih omrežij na glavo. Trudimo se, da bi ga bolje razumeli. Ravno pred kratkim je ustanovitelj Pinteresta Ben Silbermann napovedal še prihod iPad aplikacije in prenove profilne strani, ki naj bi bila še lepša.

Najbolj zanimivi podatki o Pinterestu:

  • za 145 % se je dvignil obisk dnevnih uporabnikov od začetka leta 2012.
  • Več kot 80 % objav t.i. pins, so pravzaprav posredovane objave, ne nove vsebine.
  • Rast uporabnikov Pinteresta je večja kot na Facebooku in Twitterju, glede na isto obdobje v njuni zgodovini.
  • Kot pričakovano je 80 % Pinteresta ženskega spola,
  • Blagovne znamke že beležijo uspeh – Better Homes & Gardens ima 25000+ privržencev na Pinterestu, v primerjavi z 21000 na Twitterju.

Vir: techcrunch.com, www.internetmarketinginc.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.